از مصالح مورد نیاز پرکاربرد در صنعت ساختمانسازی، میتوان به کاشیها اشاره کرد. برای بررسی دقیق و انتخاب مناسبترین کاشی برای ساختمان خود با ما همراه باشید. این مقاله در خصوص راهنمای خرید کاشی برای ساختمان برای شما عزیزان آماده شده است.
کاشی از مصالح ساختمانی است که بهطور معمول در آخرین قسمتهای ساختانسازی استفاده میشود. کاشیها دو نوع لعابدار و بدون لعاب دارند. قسمت لعاب کاشی از موادی همچون فلدسپات، کوارتز، کائولینیت، گچ و اکسید آهن استفاده میشود. این مواد با توجه به نوع کاشی پودر شده و پس از قرارگیری بر روی کاشی به مرحله پخت میرسد.
قسمت بدون لعاب کاشی که همان بدنه اصلی کاشی است در قسمت پشت کار و قسمت لعابدار در جلو برای ایجاد طرحهای زیبا در نمای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. بدنه کاشی از ترکیب خاک رس، ماسه، آهک و فلدسپات ساخته میشود.
انواع مدل قاب اصلی در کاشی
قاب اصلی کاشی ها 4 مدل داشته که با توجه به نوع و کاربرد آن، با طریقه پخت متفاوت با استفاده از مواد اولیه مختلفی تهیه میشوند. بدنههای کاشی به چهار مدل ماژولیکا، کاتوفورد، ارتن ور پخت سفید و مونوپروزا تقسیم میشوند.
- مدل ماژولیکا با رنگ قهوهای و یا قرمز تولید میشود. مواد اولیه تولید این مدل، خاک رس آهکی و غیرآهکی بههمراه موادی همچون سیلیس، آهک، دولومیت و بنتونیت هستند.
- مدل کاترفورد نیز با خاک رس آهکی و غیرآهکی تولید میشود اما درصد استفاده از آهک در این مدل در مقایسه با مدل ماژولیکا کمتر است، این مورد موجب میشود که درصد تخلخل آن کمتر باشد که در نتیجه به افزایش استحکام بدنه منجر میشود.
- مدل ارتن ور پخت سفید، با استفاده از فلدسپاتهای آهکی یا سیلیسی تولید میشوند، که همانطور که از نام آن نیز پیداست، رنگ سفیدی دارد و این رنگ امکان داشتن لعاب شفاف یا بیرنگ را در استفاده بر روی این بدنه امکانپذیر میکند. در لعاب شفاف میتوان از چاپ زیر لعاب برای ایجاد تنوع در طرحهای کاشی استفاده نمود.
- مدل مونوپرزا با تکپخت تهیه شده و بلافاصله به خشککن منتقل میشوند. رنگ این مدل با توجه به مواد اولیه آن میتواند سفید، زرد یا قرمز باشد و برای تهیه آن از چند نوع خاک رس استفاده میشود. کورههایی که در این مدل استفاده میشود میتوانند یک طبقه یا دو طبقه باشند. در حالت دوطبقه تعداد بیشتری کاشی پخت میشود اما در مدل یک طبقه، کاشیها زودتر حاضر شده و به مرحله استفاده میرسند.
انواع لعاب کاشی
لعاب کاشیها به سه دسته لعاب خام، تبخیری و فریتی تقسیم میشوند.
- لعاب خام در کوره پخته نمیشود و پس از پودر شدن مواد با افزوده شدن الکترولیت، با تعیین درجه خصوصیات لعاب از جمله دانسیته و میزان رسیت و سایر موارد وارد حوضچههایی برای سرد شدن و نهایی شدن تولید، قرار میگیرند و پس از 48 ساعت آماده استفاده هستند.
- لعاب فریتی از جمله لعابهای فراوری شده هستند که در کوره پخت میشوند. مواد اولیه پس از حاضر سازی در کوره ذوب شده و سپس وارد حوضچههای سردکننده میشوند.
- لعاب تبخیری نسبت به سایر لعابها در برابر مواد شیمیایی و سایر عوامل محیطی مقاومت بالایی دارد. در تولید این نوع لعاب برخلاف دو روش قبلی، پس از اشباع شدن در کوره روی سطح رسوب میکند.
تفاوت کاشی و سرامیک
یکی از مواردی که لازم است در راهنمای خرید کاشی برای ساختمان عنوان شود، تفاوت میان کاشی و سرامیک است. این دو محصول بسیار مشابه بوده بهطوریکه گاهی با یکدیگر اشتباه گرفته میشوند. هر دو مورد دارای قالب سفالی و پوشش لعابی هستند. کاشیها بهطور معمول در اندازههای کوچکتر و با استحکام و مقاومت کمتر نسبت به سرامیک تولید میشوند. این موضوع میزان شکنندگی و استحکام کاشیها را در مقایسه با سرامیک کمتر میکند.
میزان جذب آب کاشی نیز در مقایسه با سرامیک بیشتر است. بهعلت مقاومت بالاتر سرامیک، از آنها بیشتر برای کفپوش و گاهی دیوارپوش و از کاشی بیشتر برای دیوارپوش استفاده میشود.
مزایا و معایب کاشی ها
برای دریافت بهترین راهنمای خرید کاشی، لازم است تا به مزایا و معایب استفاده از کاشی در ساختمانسازی پرداخته شود. مزایا و معایب کاشی را در ادامه بیان میکنیم:
- کاشی در انواع رنگها، طرحها و اندازههای متنوع تولید میشوند که برای استفاده در مکانها مختلف مناسب هستند.
- مقاوت کاشی در برابر رطوبت، مواد شیمیایی و نور خورشید زیاد است.
- کاشیها بسیار ساده تمیز میشوند و بهداشتی هستند.
- با گذشت زمان تغییر رنگ نمیدهند.
- کاشیها دچار آتشسوزی نمیشوند.
از معایب آنها میتوان به شکنندگی و ظرافت آنها، قابلیت نفوذ آب در آنها و عدم امکان تمیزسازی درزهای آن پس از اتمام کار اشاره کرد.
طرح های مختلف کاشی ها
تولید طرحهای متنوع کاشیها این امکان را میدهد که تمامی سلیقهها را پوشش دهد. با استفاده از راهنمای خرید کاشی در ساختمان، انتخاب مناسبترین کاشی از دامنۀ وسیع طرحها و رنگهای آن، متناسب با سلیقههای مختلف، بسیار آسان میشود.
راهنمای خرید کاشی با طرح چوب برای ساختمان
بهترین راهنمای خرید کاشی در ساختمان راهنمایی است که انواع مختلفی از طرحهای موجود کاشیها را معرفی کند. در ادامه یکی از پرطرفدارترین طرح های کاشی آبادیس را معرفی میکنیم. در ساختمانسازی سلیقه صاحب ساختمان نقش مهمی را در استفاده از محصولات و مصالح مختلف ایفا میکند. برای مثال اگر شخصی به چوب علاقه دارد، برای استفاده از چوب در قسمت حمام و سرویس بهدشتی دچار مشکل میشود، زیرا آب با چوب سازگاری نداشته و بهسرعت موجب خرابی میشود. اما کاشی با طرح چوب این امکان را میدهد که از نمای چوبی رنگ در فضای سرویس بهداشتی نیز استفاده کرده و سلیقههای مختلف را راضی نگاه داشت.
بهتر است از رنگهای روشنتر این طرح در فضای سرویس بهداشتی استفاده شود. استفاده از تناژ متفاوت رنگهای چوب در سایر قسمتهای ساختمان چه داخلی و چه خارجی رواج بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده است. کاشی با طرح چوب علاوه بر هزینه مناسبتری که در مقایسه با چوب طبیعی دارد، استقامت بالا و نگهداری راحتتری داشته که مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است.
کاشی پشم چوبی
این روزها بحث حمایت از محیط زیست و استفاده از مواد زیست تخریبپذیر بسیار داغ است. حامیان و دوستداران محیط زیست همواره بر استفاده از این مواد تاکید میکنند. در زمینه تولید کاشیها نیز، یک مدل سازگار با محیط زیست تولید شده است که علاوه بر زیست تخریبپذیری، کاربرد عایقی نیز دارند. این مدل با عنوان کاشی پشم چوب به بازار عرضه میشود. مواد مورد استفاده در تولید این مدل، پشم چوب، فیبر، آب و سیمان است. این مدل کاشی علاوه بر عایق صوتی و حرارتی، وزن بسیار سبکی داشته و تنوع طرح و رنگ آن، این مدل را برای استفاده در نمای ظاهری، انتخابی شیک، زیبا و مناسب میکند.
راهنمای خرید کاشی برای ساختمان، باید دربردارنده نکات مهمی برای انتخاب آن باشد. کاشیهای تولید شده در کشور باید بر اساس استانداردهای تعیین شده در هر نوع درجه 1، 2، 3، 4 و 5 باشند. کاشیهای درجه 4 و 5 نوع بدون کیفیت آن هستند و بهتر است از کاشیهای درجه بالاتر در ساختمانسازی استفاده شود. در هنگام خرید کاشی باید به نوع ساخت، میزان جذب آب، درجه اصحکاک آنها دقت شود. از خرید کاشیهای ترکدار، لب پریده و آسیبدیده خودداری کنید. همچنین باید میزان فضایی که باید با کاشی پوشیده شود را در نظر داشته باشید تا بتوانید صحیحترین اندازه کاشی را برای مدیریت هزینههای خود، خریداری کنید.