کاشی و سرامیک، یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی به حساب میآیند. کاشی و سرامیک، در انواع مختلف و برای استفادههای گوناگون در بسیاری از کشورها و از جمله کشور ایران، تولید شده و به نقاط مختلف دنیا نیز صادر میگردند. این مصالح به طور کلی، قدمت بسیار بالایی در جوامع انسانی داشته و از گذشتههای دور تا کنون مورد استفاده اشخاص در صنعت ساختمان بوده است. اما، امروزه با توسعه جوامع بشری در همه زمینهها، تولید کاشی و سرامیک در طرحها و رنگهای متفاوت نیز، پیشرفت قابل ملاحظهای یافته و دست خریداران را برای انتخاب باز گذاشته است. با خواندن این مطلب شما اطلاعات خوبی در مورد راهنمای خرید کاشی مینیاتوری بدست خواهید آورد پس همراه ما باشید.
به عنوان مثال، افراد میتوانند با توجه به مکانی که قرار است کاشی و سرامیک، مورد استفاده قرار گیرد، نوع دکوراسیون آنجا و سلیقه و بودجه خود کاشی و سرامیک متناسب را تهیه نمایند. باید توجه داشت که، خرید کاشی و سرامیک مینیاتوری مناسب، نه تنها در نمای ظاهری و زیبایی دکوراسیون فضا تاثیر بهسزایی دارد، بلکه در سالم ماندن پوشش زیرین آنها و بنای ساختمان نیز میتواند بسیار موثر واقع شود. بنابراین، داشتن آگاهی و دانش نسبی در مورد انواع کاشی و سرامیک درجه یک و کاربرد آنها، لازم و ضروری به نظر میرسد.
ما در ادامه مقاله قصد داریم، ابتدا توضیحات مختصری را برای آشنایی با انواع کاشی و سرامیک مانند خرید کاشی آبادیس ارزان بیان نموده و سپس به طور گستردهتر مطالبی را در خصوص خرید کاشی و سرامیک مینیاتوری بیان نماییم.
انواع کاشی و سرامیک
به طور کلی، کاشی و سرامیک را در یک دستهبندی میتوان، در دو نوع پرسلان و غیر پرسلان جای داد.
تفاوت این دو نوع کاشی و سرامیک، به مواد اولیه ساخت آنها برمیگردد، که در نهایت در ظاهر و مقاومت آنها موثر است.
سرامیک پرسلان
این نوع سرامیک، مقاومت و دوام بسیار بالاتری نسبت سایر انواع آن داشته و به دلیل همین ویژگی، قابلیت ساخت در ابعاد بسیار بزرگ را دارد. سرامیک پرسلان بسیار متراکم و غیر قابل نفوذ بوده و بر روی سطح آن، دانههای ریز و یکدستی وجود دارد. قیمت این نوع سرامیک، در مقایسه با کاشی و سرامیکهای لعابدار یا قیمت خرید کاشی مینیاتوری بالاتر است.
سرامیک معمولی یا غیر پرسلانی
همانطور که بیان شد، مهمترین تفاوت سرامیکهای پرسلانی و غیر پرسلانی، تفاوت در مواد اولیه آنهاست. مواد به کار رفته در سرامیکهای معمولی، باعث ایجاد مقاومت و دوام پایینتری نسبت به نوع پرسلانی آن میشود. وجود مادهای به نام فلدسپات، باعث ایجاد دوام و استحکام بیشتر سرامیکهای پرسلانی شده که سرامیکهای معمولی فاقد این ماده هستند. نفوذپذیری آب در سرامیکهای معمولی نیز، در مقایسه با سرامیکهای پرسلان بسیار بیشتر است.
در یک دستهبندی کلی دیگر، میتوان کاشی و سرامیک را به دو نوع لعابدار و غیر لعابدار تقسیم کرد.
ویژگی کاشی و سرامیک لعاب دار
انواع لعاب کاشی و سرامیک، در مرحله نهایی تولید در کارخانه، بر روی آنها کشیده میشود. برای ایجاد لعاب بر روی کاشی، در گذشته پخت دو مرحلهای بر روی آن انجام میگرفت، اما امروزه علاوه بر پخت دو مرحلهای، یک فرآیند اتوماتیک نیز بر روی آن انجام میگیرد. ویژگی که لعاب به کاشی و سرامیک میبخشد، مقاومت در مقابل خط و خش و نفوذ آب است، که نوع بیلعاب آن فاقد این خصوصیات است.
یکی از انواع کاشی و سرامیکها، خرید کاشی و سرامیک مینیاتوری است که در سالهای اخیر نیز، مورد توجه بسیاری از معماران و طراحان داخلی قرار گرفته و استفاده از آنها نیز رو به افزایش است.
ما در ادامه این مقاله قصد داریم، برای آشنایی بیشتر شما همراهان گرامی با خرید کاشی و سرامیک مینیاتوری و کاربرد آن، مطالب مختصر و مفیدی را بیان نماییم. پس با ما همراه باشید.
خرید کاشی مینیاتوری ارزان قیمت
کاشی مینیاتوری همانطور که از نام آن پیداست، در ابعاد کوچک و بسیار کوچک تولید میشود. به طور متوسط، ابعاد این کاشیها 5/2 در 5/2 بوده، اما اندازههای متفاوت دیگری نیز موجود است. علاوه بر آنکه، امکان سفارش به برخی از تولیدکنندگان در اندازههای مدنظر نیز وجود دارد. کاشی های مینیاتوری، به صورت دستهای در کارخانه در کنار یکدیگر قرار گرفته و بستهبندی میشوند و برای جلوگیری از شکستن آنها نیز، بستهبندی آنها بسیار با دقت و معمولا در جعبههای فومی انجام میگیرد.
کاربرد کاشی مینیاتوری
خرید کاشی مینیاتوری در گذشته، تنها در مساجد و مکانهای مذهبی مورد استفاده قرار میگرفت. اما در سالهای اخیر، این نوع کاشیها نه تنها در بین طراحان داخلی دکوراسیون، بلکه در بین مردم عادی نیز محبوبیت بسیار بالایی پیدا کرده است. دلیل این امر نیز، شاید به روی آوردن مردم به اشیاء سنتی و کلاسیک و همچنین فضای بسیار زیبا و خیرهکنندهای که این نوع کاشیها ایجاد مینمایند، برمیگردد.
امروزه، بیشترین کاربرد کاشی های مینیاتوری در مکانهایی مانند استخرها، آبنماها، کافیشاپها، سفرهخانههای سنتی و رستورانها، گالریها و دکوراتیو مکانهای تجاری است. در منزلهای مسکونی نیز، از خرید کاشی مینیاتوری، بیشتر در آشپزخانهها و به خصوص برای طراحی دکوراسیون فضای بین کابینتی استفاده میشود. هرچند استفاده از آنها، در حمام و دستشویی نیز با توجه به خاصیت جذب آب پایین آنها، بلامانع است.
معایب و مزایای خرید کاشی مینیاتوری
خرید کاشی مینیاتوری، مانند بسیاری از انواع کاشیهای دیگر، مزایا و معایب متعددی دارند که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
مزایای خرید کاشی مینیاتوری
از مهمترین مزایای خرید کاشی مینیاتوری، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنوع زیاد در رنگ و پوشش انواع سلیقهها
- ایجاد نمایی بسیار زیبا و متفاوت و برقراری حس آرامش
- جذب آب بسیار پایین و به همین دلیل مناسب برای استفاده در جکوزیها، سرویسهای بهداشتی و استخرها به جای کاشی استخری
- مقاومت بالا در برابر اسیدها و مواد شوینده
- استحکام فرسایشی بالا و مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی
- سهولت در نظافت آن ها
معایب کاشی مینیاتوری
خرید کاشی مینیاتوری علاوه بر مزایای فراوان، معایبی نیز دارد، که از میان آنها میتوان موارد زیر را برشمرد.
- دقت بسیار زیاد در ساخت و همچنین نصب اینگونه کاشیها
- پوشش سطح بسیار کوچک با نصب یک کاشی
- زمانبر بودن نصب این نوع کاشیها
قیمت خرید کاشی مینیاتوری
همانطور که قبلا نیز بیان شد، خرید کاشی مینیاتوری از نظر ابعاد، طرح، رنگ و ضخامت، انواع متفاوتی دارند. به علاوه، کیفیت مواد اولیه مورد استفاده جهت ساخت این نوع کاشیها و همچنین هنر و ظرافت بهکار رفته در آنها نیز، بسیار متفاوت است. در نتیجه، قیمت کاشی مینیاتوری با توجه به تمامی نکات بیان شده تعیین میگردد. به عنوان مثال، ضخامت کاشی بین کابینتی مینیاتوری باید به اندازهای باشد که، در برابر ضربه، مقاوم بوده و نوع پرسلانی آن نیز به دلیل مواد اولیه بهکار رفته در ساخت آن گرانتر است.
به طور کلی، قطعا استفاده از کاشیهای با کیفیتتر، ابعاد بزرگتر و دارای ظرافت بیشتر، هزینه بیشتری خواهد داشت. اما در نظر داشته باشید که، به طور کلی استفاده و خرید کاشی های مینیاتوری در مقایسه با سایر کاشیها، میتواند مقرون به صرفه نیز باشد.