میدانید که کاشی و سرامیک امروزه از لوازم و مصالح ضروری ساختمانی محسوب میشوند. کاشی و سرامیک برای پوشش دیوار و کف در قسمتهای مختلف ساختمان به کار میروند. با توجه به قسمتهای مختلف در ساختمان و تفاوت استفاده از آنها، لازم بوده تا کاشی شیشه ای و سرامیکها با ویژگی، طرح و رنگ گوناگون تولید شوند تا بتوان با کمک آنها، نیازهای هر بخش را پوشش داد.
برای مثال استفاده از کاشی و سرامیک در قسمتهایی همچون سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه که هر کدام به نوعی با رطوبت سروکار دارند، با انواع دیگری که برای سایر قسمتهای ساختمانی استفاده میشوند، مانند پوشش راهروها و سالنها متفاوت خواهد بود.
چرا انواع مختلفی از کاشی و سرامیک تولید شده است؟
هر نوع کاشی و سرامیک بر اساس مکان مورد استفاده و شرایط آن باید ویژگیهای خاصی داشته باشد. با توجه به نیازهای مختلف و پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از کارخانههای تولید کاشی و سرامیک لیماک اقدام به تولید انواع جدید و متفاوت آنها کردهاند. علاوه بر استفاده از کاشی و سرامیک به عنوان مصالح ضروری و مورد نیاز برای تکمیل ساختمانها، انواع جدید آنها برای تزیین دکوراسیون در قسمتهای مختلف ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند.
کاشیها و سرامیک های جدید با داشتن طرح، رنگ و جنس مختلف می توانند برای زیباسازی استفاده شوند و همچنین دامنۀ وسیعی از سلیقههای مردم را پوشش داده و راضی نگه دارند.
در این مقاله قصد داریم تا به صورت تخصصی به معرفی کاشی شیشه ای که یکی از جدیدترین انواع کاشیها میباشد، ویژگیها و کاربردهای آن بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
کاشی شیشه ای
در حالت کلی تمامی کاشیها و سرامیکها از یک لایه سفالی تشکیل میشوند. با توجه به محصول نهایی میتوان روی سفال کاشی را با لعابهای مخصوص بپوشانند. کاشی و سرامیکهای بدون لعاب نیز وجود دارند اما نوع کاربرد و ویژگیهای آنها با انواع لعابدار متفاوت خواهد بود. لعاب کاشی میتواند دارای جنس، طرح، رنگ، و ضخامت متفاوتی باشد. بهطور معمول ضخامت لعاب قرار گرفته روی کاشی از ضخامت قسمت سفالی آن کمتر است.
حال هر چه بر میزان ضخامت لعاب افزوده شود، کاشی دارای شفافیت و مقاومت بالاتری میگردد. به انواعی از کاشی که ضخامت لعاب آنها بالاتر از سایر کاشیها و قسمت سفالی است، کاشی شیشه ای گفته میشود.
ویژگی های کاشی شیشه ای
کاشی شیشه ای با توجه به نوع فرایند تولید خود دارای ویژگیهای خاصی میباشد که در ادامه آنها را بیان میکنیم.
- دارای شفافیت بالا
- زیبایی چشمنواز
- قابلیت انعکاس و عبور نور
- دارای سطح صاف و بدون شیار
- قابلیت تمیز شدن بالا بدون امکان تجمع باکتری و میکروب در سطوح آن
- قابلیت رنگپذیری متفاوت
- دارای امکان استفاده روی طرح های متفاوت روی کاشی
- امکان ترکیب شدن با سایر مواد همچون فلزات برای ایجاد دکوراسیون زیبا
با توجه به ویژگیهای متنوع و زیادی که کاشی های شیشه ای دارا هستند، کاربردهای آن نیز بسیار گوناگون خواهد بود. بهطوری که علاوه بر استفاده در پوشش دیوارهای ساختمان و طراحیهای دکوراسیون فضای داخلی، میتوان در سایر هنرها و برای تزیین بسیاری از مکانها و حتی وسایل نیز از آنها بهره برد.
این ویژگیها موجب شدهاند تا موارد استفاده از کاشی های شیشه ای روز به روز افزایش یافته و همچنین بر تعداد علاقمندان به این کاشی نیز اضافه گردد.
ضخامت لعاب کاشیهای شیشهای به طور معمول بین 6 تا 8 میلی متر میباشد با توجه به درخشندگی و زیبایی آن به کاشی شیشه ای، کاشی کریستالی نیز گفته میشود.
کاربردهای کاشی شیشه ای
همان طور که پیشتر نیز بیان شد، با توجه به این که کاشی های شیشه ای دارای ویژگیهای گوناگونی هستند، موارد استفاده و کاربرد آنها نیز گستردگی بسیاری دارد. در ادامه به کاربردهای کاشی های شیشه ای می پردازیم.
- استفاده به عنوان پوشش دیوار در فضای داخلی
- پوشش دیوار در فضای خارجی
- استفاده بهعنوان کاشی بین کابینتی
- استفاده در پوشش دیوار حمام، سرویس بهداشتی و سایر مکانهای دارای تماس با رطوبت
- استفاده در تزیین شومینه و فضاهای مختلف داخلی
- استفاده در دیواره و کنارههای آسانسور
با توجه به این مورد که کاشی های شیشه ای به سادگی تمیز می شوند، از آنها در مکانهایی که نیاز به تمیز شدن دارند از جمله مکانهای عمومی همچون استخرها زیاد استفاده میشود. علاوه بر تمیز شدن به سادگی، این کاشیها به دلیل داشتن سطح صاف یکنواخت بدون وجود شکستگی و شیار، جایی برای تجمع میکروب و باکتری در آنها وجود ندارد.
برای داشتن جلوۀ بیشتر در هنگام استفاده از کاشی های شیشه ای بهتر است از قاب دور آنها استفاده شود. این مورد میتواند بسته به سلیقۀ مشتری متفاوت باشد.
طرز ساخت کاشی شیشه ای
پس از مرحله پخت قسمت سفالی و آماده شدن برای دریافت لعاب، پوشش شیشه ای روی قسمت سفالی قرار گرفته و سپس در اندازههای نهایی برش خوده و در انتها در کوره برای پخت قرار میگیرند. در مرحله بعد رنگ سرامیکی و مناسب به کاشی اضافه شده و دوباره پخت میشود. در این مرحله کاشی شیشه ای آماده شده و برای بستهبندی و ارسال آماده میگردد.
تنوع رنگ در کاشی های شیشه ای
کاشی های شیشه ای به علت داشتن خاصیت درخشندگی و انعکاس نور در خود، زیبایی هر رنگ را دوچندان میکنند. امکان استفاده از رنگهای مختلف سرد و گرم در کاشی های شیشه ای وجود دارد. این تنوع برای مشتریان مختلف مناسب خواهد بود. سفید، آبی، قرمز، زرد، قهوهای و رنگهای دیگر برای استفاده در کاشی های شیشه ای مناسب هستند. همچنین امکان استفاده از طرحهای مختلف در زیر لعاب، همچون موج دار، ساده، ابروبادی و انواع طرح های عسلی، ماکارونی، شیاردار، بافت، باند و دیگر موارد وجود دارد.
مقاومت کاشی های شیشه ای
با توجه به نام این مدل از کاشیها، برای برخی از افراد در خصوص میزان مقاومت و شکنندگی آنها سوال پیش آمده است. در حالت کلی تمام کاشیها امکان شکسته شدن دارند و در صورتی که تحت فشار زیاد یا ضربه قرار بگیرند دچار شکستگی میشوند. اما کاشی های شیشه ای همچون سایر کاشیها در دیوار و بهصورت عمودی کار میشوند که در این حال امکان آسیب به آنها خیلی کم خواهد بود. اما میتوان گفت که به علت دارا بودن ضخامت بالای لعاب در این نوع از کاشیها، مقاومت خوبی در برابر خط و خش و همچنین ضربات تصادفی از خود نشان میدهند و جای نگرانی نخواهد بود.
کاشیهای شیشه ای نیز مانند سایر کاشیها از جمله کاشی آبادیس دارای درجهبندی هستند. کیفیت مواد اولیه، نوع پخت و فراوری و بدون عیب و نقص بودن محصول نهایی از عواملی هستند که در تعیین کلاس کاشی موثر خواهند بود. بدیهی است که بهترین نوع کاشی درجه 1 بوده و به ترتیب تا 2 و 3 نیز درجهبندی خواهد شد. با توجه به میزان هزینه و بودجۀ خود میتوانید کاشی مورد نظر خود را انتخاب نمایید. در نظر داشته باشید که علاوه بر درجۀ کاشی، عوامل دیگری همچون رنگ، طرح و شرکت سازندۀ آن نیز در میزان قیمت موثر خواهند بود.